Призрачното метро

В подземията на красивата шведска столица Стокхолм препуска с висока скорост съмнителната история за призрачната линия на метрото Силвърпилен (Сребърната Стрела).
Основа за мрачните истории, свързани с този влак, е тайнственият му вид, когато спира късно през нощта на отворената, надземна спирка. Всички жители знаели, че железниците са боядисани в зелено, но тази била сребриста. Ако пътникът е уморен или порядъчно почерпен, въобръжението му играело зловещи номера върху психиката. Оттам тръгнали и различните версии на легендата за Силвърпилен.
В една се разказва, че призрачният влак се срещал само в изоставени тунели от работници в метрото. Други казват, че са го виждали да преминава с висока скорост покрай спирките след полунощ. Трети дори твърдят, че Сребърната Стрела понякога спирала и качвала пътници, които изчезвали завинаги или по-късно, след седмици, месеци или години, отново се появявали.
Някои истории свързват призрачния влак със запустялата спирка на метрото Кимлинге на линия 11 (синята линия). Кимлинге също има репутацията на призрачна спирка, на която слизали само мъртвите души. Силвърпилен е бил срещан само от шепа жители на града. Повечето от обитателите никога не са го виждали и дори не вярват в съществуването му. Но съмненията винаги остават…

Advertisements

има 1 коментар (+add yours?)

  1. Paco
    Юни 13, 2016 @ 16:32:44

    Vui po dobre da ne sa kachvam

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: