Остров Лангкави

Остров Лангкави е част от архипелаг, известен още като Перлата на Кеда, разположен в Андаманско море, на около 30 км от бреговете на континенталната част на Малайзия. Историята разказва, че този велик остров в миналото е привличал търговци и моряци, които са пътували към Индия и Китай в търсене на коприна и подправки.

Благословен с бели пясъчни плажове, тюркоазено чисти води, стръмни скали, засенчени от буйна растителност и тропически климат, Лангкави наистина може да се нарече един земен рай.

Почти всеки елемент от острова е обяснен в някоя от старите легенди, които местните жители обичат да споделят с посетителите. Така например, края на разцвета на острова като световна туристическа дестинация се разкрива в легендата за Махсури-млада, живяла през 18 век. Тя била омъжена, но я обвинили несправедливо в измяна на съпруга си. Осъдили я на смърт. По време на присъдата й, обаче, от тялото й потекла бяла кръв-по този начин се доказала нейната невинност. Но вече било късно. С последния си дъх Махсури проклела острова да тъне в безплодие за седем поколения напред.

Сега, след окупацията от Великобритания и Япония, хората смятат, че проклятието над тях е вдигнато и просперитета отново се е завърнал в домовете им.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: