Вратата на боговете

По света все още съществуват мистериозни и неизследвани места като Вратата на боговете в Перу. Тази мистериозна археологическа структура е била открита с наблюдения от самолет на 35 км от град Пуно в планинския район Марк Хауи. Местните знаят мястото като Градът на боговете. Той е напълно непознат за модерното и развитото общество.

Вратата на боговете пък се намира в една от скалите, като в долната й част има вдлъбнатина с формата на дупка, която наподобява ключалка. Скалата е висока 2 и е широка 7 метра. Пръв до вратата стига екскурзовод по време на преход с туристи в тази местност. Хосе Луис Делгадо Maмани дори бил сънувал вратата. В съня му тя била леко открехната и от цепнатината излизала лека светлина. Първите разкопки там са направени през 1996-а година.

Легендите на местните разказват всякакви чудесии за района на Бога. Според предание на инките през вратата минавали смелите воини, когато били на края на дните си. Там се събирали много велики герои, които оставали завинаги в Града на боговете. В много редки случаи някои се връщали в нови знания и умения, почерпени директно от боговете.

Според друга легенда в Града на боговете са намерили спасение местните индианци, които били преследвани от испанските завоеватели. Един от вождовете имал специален диск, който бил наречен Ключът на боговете от седемте долини. Когато  инките били в безизходица от настъпленията на конквистадорите, те изчезнали в митичния град с помощта на диска.

Съвременните археолози твърдят, че в средата на ключалката има кръгъл отвор с формата на диск. Когато сложиш ръката си там, чувстваш прилив на сила и енергия. Съвременни шамани също твърдят, че при досег с вратата са виждали огнени стълбове и музика на барабани.

Според вярванията на маите тези врати един ден ще се отворят и боговете ще се завърнат. Именно над тази местност много често хората твърдят, че са наблюдавали НЛО с най-различни форми.

Advertisements

2 Коментари (+add yours?)

 1. tutankhamon661
  Апр 10, 2012 @ 09:08:17

  Не познаваме собствената си планета, а сме тръгнали да изучаваме Космоса!
  Това, че не я познаваме, не ни пречи да я тласкаме към унищожение.

  Отговор

 2. Соланж
  Апр 11, 2012 @ 07:32:26

  За жалост наистина е така!

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: